Vallen, opstaan en weer doorgaan

Iedere ondernemer die start, droomt van een continue succesvol bestaan. Hoe anders is de werkelijkheid! Maar liefst 25% van de ondernemers in ons land verkeert momenteel in zwaar weer.  Maar wie zijn die ondernemers dan en waar zijn ze? Helaas is er in Nederland nog steeds een geheel onnodig taboe op het financieel falen. Daar waar je in de VS pas een goed ondernemer bent als je 2x failliet bent gegaan, ben je in Nederland een slechte ondernemer als je richting faillissement gaat of je bent een oplichter. Compleet belachelijk natuurlijk! Want iedere ondernemer die enige jaren meedraait, weet dat ondernemen een kwestie van learning by doing is. En als je een keer struikelt, dan gewoon weer opstaan en doorgaan! Van je fouten leer je het meest, iets wat ik zelf na ruim 20 jaar ondernemerschap volledig kan onderschrijven.

Deze site is bedoeld om die ondernemers een gezicht en podium te geven die onderuit zijn gegaan, maar weer de kracht hebben gehad om op te krabbelen en door te gaan. Daarnaast delen zij graag hun kennis en ervaringen rondom de moeilijke tijden en geven zij waardevolle  tips.

Wil je ook je ervaring van je faillissement of bijna faillissement als ondernemer delen?

Neem dan contact met ons op via info@vallenopstaanenweerdoorgaan.nl

Jacqueline Zuidweg

Jacqueline Zuidweg is ondernemer, oprichter en directeur van Zuidweg & Partners B.V. De afgelopen 20 jaar heeft zij met haar team al ruim 30.000 ondernemers bijgestaan. Sinds de start van haar bedrijf in 1994 is haar missie om het taboe op financieel falen door ondernemers te doorbreken.

Als blijk van erkenning voor haar activiteiten en ondernemerskwaliteiten is Jacqueline uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2012 (Prix Veuve Clicquot).

Voorts is Jacqueline mede initiatiefnemer van Stg. MKB Doorstart. MKB Doorstart organiseert vroegsignalering van (financiële) problemen in het MKB en wil die ondernemers hulp bieden om hun bedrijf te behouden, te versterken of te laten groeien.

Haar eerste boek is ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’.

Het boek staat vol met tips & adviezen voor en door ondernemers in uitdagende tijden en is, samen met schrijfster Josette Dijkhuizen, geschreven en in maart 2013 uitgegeven.

Klik op het boek voor meer informatie.